Kennis moeten we delen

Kennis heb je niet zomaar. Dat moet je opdoen, vergaren en bijhouden. Ik ben nu ruim 30 jaar met Inkoop en Interim Management aspecten bezig, leer nog elke dag en deel mijn kennis graag met U.

In 2006 heb ik CIMCA opgezet. Een adviesbureau op alle facetten van de Supply Chain en gespecialiseerd in Sourcing.

In 1983 ben ik bij een MKB reparatiebedrijf aan de inkoop van onderdelen en diensten begonnen. Na de leerzame jaren in de techniek en fysieke goederen, ben ik in 1998 overgestapt naar ICT & Telecom. Hier heb ik in binnen- en buitenland kleine tot zeer grote Inkoopprojecten mogen uitvoeren, begeleiden of mogen leiden als manager. In 2002 werd ik gevraagd in Parijs in een global inkoopteam plaats te nemen om in 3 jaar tijd € 4 Miljard te besparen. Met inzet van vele collega’s is dit ruimschoots behaald. Mede door de degelijke en goede voorbereiding van elk segment van het sourcing vraagstuk, projectmanagement, de onderhandeling, de contractering en leiderschap.

Vanaf 2006 ben ik met CIMCA mij toe gaan leggen op Inkoopmanagement en het uitvoeren van Sourcing en Interim management opdrachten in het bijzonder. Intussen heb ik vele klanten, met een grote diversiteit aan producten en diensten, mogen helpen met het verbeteren van hun Inkoop. Niet alleen met lagere kosten, maar ook met verbeterde strategieën, mooie innovaties, professionele inkopers, duidelijke contracten of verfrissende processen.

Mede deze dynamiek heeft mij ertoe gebracht mijn kennis te delen met U.
Pak die kans en daag me uit. Als u het niet probeert, levert het niets op.

 

 

Sourcing

Omvat oa. het inkoopmarktonderzoek naar alternatieve bronnen voor zowel producten als leveranciers. Als een vervolg wordt de inkoopstrategie bekeken, waar nodig onderhandelingen gevoerd en nieuwe inkoopcontracten gesloten. Het heeft ten doel de inkoop- en leveringsrisico’s voor de middellange en lange termijn te verminderen, waardoor kosten in de hand worden gehouden of lager worden.

Interim Management

Is het geheel van managementvaardigheden op consultancy basis.
Als CIMCA geef ik hier invulling aan door het tijdelijk leiding geven aan een team van mensen of het coachen van bedrijven, afdelingen of individuen met als specialisatie Inkoop. De combinatie met Sourcing kan ook leiden tot een innovatie traject (product development) of het ontwikkelen van nieuwe inzichten (business development). Kennis delen aan de hand van de overeen gekomen doelstellingen staat ook hier centraal.